Dekker Makelaars respecteert uw privacy en gebruikt daarom alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website.
Klik hier voor meer informatie.
U schakelt een verkoopmakelaar in om de beste prijs voor uw woning te krijgen, gunstige verkoopwaarden te bedingen en een snelle verkooptijd te realiseren. Dekker Makelaars heeft meer dan 50 jaar ervaring op de vastgoedmarkt en kent de regio Haaglanden als geen ander. Dat geeft u een voorsprong bij het verkopen van uw woning in Den Haag.
Verkoopt u uw woning in Den Haag zelf of schakelt u de expertise van een verkoopmakelaar in? De huizenmarkt in zowel Den Haag als de omliggende regio staat onder druk. Een groot aantal verkopers kiest ervoor om zelfstandig de woning te verkopen, maar is dat een verstandige keuze? Dekker Makelaars neemt u werk en zorgen uithanden. De verkoopmakelaar Den Haag zorgt ervoor dat uw woning voor de beste prijs, binnen een korte tijd wordt verkocht. Gecertificeerde professionele verkoopmakelaars hebben kennis en jarenlange ervaring in het verkopen van woningen in Den Haag. Het is een uitstekende combinatie. Een verkoopmakelaar Den Haag is u graag van dienst bij het verkopen van uw woning. Het inschakelen van een vakkundige verkoopmakelaar Den Haag heeft verschillende voordelen: • Als u gebruik maakt van de diensten van een verkoopmakelaar, kiest u voor deskundigheid, ervaring en kwaliteit. Dekker Makelaars kent als geen andere de lokale en regionale vastgoedmarkt. • U kiest een verkoopmakelaar op gevoel. Daarnaast is het voelen van een ‘klik’ belangrijk. De verkoopmakelaar Den Haar behartigt immers uitsluitend uw belangen. Juist omdat een verkoopmakelaar niet emotioneel betrokken is bij de verkoop van uw woning, heeft u een uitstekende onderhandelingspositie met een zakelijk uitgangspunt. • Dekker Makelaars beschikt over een landelijk zoekersbestand. Potentiële kopers krijgen regelmatig een actueel en geschikt woningaanbod toegestuurd. Dit vergroot uw kansen op een snelle verkoop. • Een verkoopmakelaar Den Haag regelt het nodige papierwerk dat bij de verkoop van een woning komt kijken. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken. • Ondanks dat het inschakelen van een verkoopmakelaar geld kost, kan een ervaren verkoopmakelaar u ook geld opleveren. Dankzij uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van onderhandelingen kunt u uw woning voor een goede prijs verkopen.
Uw woning verkopen en verhuizen zijn zaken die veel tijd in beslag nemen en waar veel bij komt kijken. Dit geldt zowel op het gebied van administratie, juridische vraagstukken, onderhandelen als het organiseren van bezichtigingen. U heeft het zelf vaak al druk genoeg met uw dagelijkse werkzaamheden. Een verkoopmakelaar Den Haag neemt een groot aantal taken van u over. Als u besluit uw woning te verkopen zal ook de waarde van uw woning worden bepaald. Hiervoor kan de verkoopmakelaar een waarde bepalen. Het is ook mogelijk om uw woning te laten taxeren. Een gecertificeerde taxateur bekijkt uw woning aandachtig en neemt alle belangrijke kenmerken op in het taxatierapport. De gegevens bestaan onder meer uit de woon- en perceeloppervlakte, de staat van onderhoud, de inhoud en de kadastrale gegevens. Om een correcte waardebepaling en/of taxatie te kunnen doen zijn gegevens als de locatie, het bouwjaar van de woning en de toestand van de woningmarkt medebepalend. De verkoopmakelaar Den Haag overhandigt u uiteraard een afschrift van het taxatierapport of een advies verkoopprijs. Vervolgens wordt een verkoopstrategie bepaald. Dit doet de verkoopmakelaar Den Haag in overleg met u. U bepaalt echter volledig zelf of u akkoord gaat met een advies verkoopprijs of niet. Het voorstel is conform de overige woningen die binnen uw woningcategorie te koop staan en/of recentelijk verkocht zijn. Door een realistische vraagprijs te hanteren, trekt u meer geïnteresseerde kopers dan wanneer u een verkeerd gekozen vraagprijs als uitgangspunt neemt. Uw woning wordt publiekelijk gemaakt via publicaties op onder andere Funda en de website van Dekker Makelaars.
Als uw woning is opgenomen en gepubliceerd stopt de dienstverlening van Dekker Makelaars als zijnde verkoopmakelaar niet. Geïnteresseerde kopers komen uw woning bezichtigen en ook hierbij kunt u rekenen op ondersteuning van uw verkoopmakelaar Den Haag. Volgt een bod? Dan zal de verkoopmakelaar namens u de onderhandelingen aanvangen met de potentiële koper en/of de aankoopmakelaar. Als er een bod wordt ontvangen krijgt u dit zo snel mogelijk te horen. Er wordt overlegd welk tegenbod u kunt doen en/of hoe u kunt reageren op het ontvangen bod. Eens u een tegenbod doet zijn de onderhandelingen begonnen. Een verkoopmakelaar heeft het onderhandelen in de vingers zitten en onderhandelt zowel een correcte prijs als gunstige voorwaarden voor u. Komt u met de koper tot een overeenkomst? Dan zal de verkoopmakelaar Den Haag u bijstaan gedurende de formele afronding van de verkoop. De koopakte wordt opgesteld waarbij rekening wordt gehouden met eventuele ontbindende voorwaarden. Het is doorgaans de koper die een notaris aanwijst voor de officiële ondertekening en overdracht van de woning.
Voor de dienstverlening van de verkoopmakelaar die u inschakelt betaalt u een vergoeding. Deze vergoeding wordt ook wel makelaarscourtage genoemd. Dit is meestal een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Alle afspraken die gemaakt worden tussen u als verkoper en Dekker Makelaars als verkoopmakelaar worden duidelijk op papier vastgelegd. Hier wordt ook de makelaarscourtage in vermeld. Wilt u uw woning verkopen in Den Haag en zoekt u daarvoor een ervaren verkoopmakelaar? Dekker Makelaars is u graag van dienst. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u uw wensen kenbaar maken. De makelaar licht de mogelijkheden toe en vertelt hoe uw woning op de meest gunstige manier gepresenteerd kan worden voor een succesvolle verkoop. Bovendien vertelt de verkoopmakelaar welke diensten uitgevoerd kunnen worden en welke taken u eventueel in eigen hand uitvoert. Het maken van een afspraak verplicht u tot niets, het kan wel een eerste stap zijn naar de succesvolle verkoop van uw woning. Dekker Makelaars is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar. U bent van harte welkom.
Het kopen of verkopen van een woning is niet iets dat u dagelijks doet. Er zijn bepaalde vragen die regelmatig terugkomen als het gaat over een verkoopmakelaar. Hieronder vindt u een aantal van de meest voorkomende vragen. De vragen zijn voorzien van overzichtelijke antwoorden.
Een verkoopmakelaar behartigt uw belangen tijdens het verkopen van uw woning. De verkoopmakelaar heeft als opdracht uw woning zo gunstig mogelijk te verkopen. Dat houdt in voor een zo hoog mogelijke prijs met voor u gunstige voorwaarden. De verkoopmakelaar voert namens u onderhandelingen met een eventuele koper en/of aankoopmakelaar.
Het verkopen van uw woning is een complexe zaak, waarbij meer komt kijken dan het zetten van een handtekening bij de notaris en het overdragen van de sleutels. De verkoopmakelaar heeft in het verkooptraject meerdere taken en bezigheden: • U krijgt advies over de verkoopprijs. De verkoopmakelaar zal ook een waardebepaling van uw woning verzorgen. • De verkoopmakelaar blijft te allen tijde zakelijk, van emotionele betrokkenheid bij de woningverkoop is geen sprake. • De verkoopmakelaar heeft ruime onderhandelingservaring en kennis van de lokale vastgoedmarkt. • U hoeft zich geen zorgen te maken over de administratieve en juridische afhandeling van de verkoop. Dit wordt u door de verkoopmakelaar uithanden genomen. • De verkoopmakelaar kan u helpen met nemen van de correcte verkoopbeslissing.
Voordat uw woning wordt opgenomen komt de verkoopmakelaar langs om kennis te maken en de woning / het appartement te bekijken. Daarbij kunnen de volgende documenten, indien in uw bezit, overhandigd worden: • Kopie legitimatiebewijs van alle eigenaren • Eigendomsakte • Bouwtechnisch keuringsrapport • Eventuele plattegronden en/of (ver)bouwtekeningen • Splitsingsakte, als het een appartement betreft • Huishoudelijke reglement en laatste financiële jaaroverzicht van de V.V.E., als het een appartement betreft
Ja, dat mag. De huidige woningmarkt staat onder druk. Het kan voorkomen dat er meerdere geïnteresseerde kopers de vraagprijs bieden of deze benaderen, waardoor het moeilijk wordt om te bepalen wat voor u de meest gunstige partij is. De verkoopmakelaar kan dan, in overleg met u als verkoper, besluiten om lopende onderhandelingen te staken en de biedprocedure te wijzigen. Voor dat dit gebeurt zullen eventuele reeds gemaakte toezeggingen nagekomen moeten worden. Daarna kan onder meer voor een zogenaamde inschrijvingsprocedure gekozen worden. Alle bieders krijgen daarmee een gelijkwaardige kans om het hoogste bod uit te brengen. De verkoopmakelaar kan u meer vertellen over het wijzigen van het verkoopsysteem.
Ja, dat mag. De Hoge Raad heeft bepaald dat een vraagprijs in feite een uitnodiging is voor kopers om een bod uit te brengen. U kunt als verkoper altijd besluiten om de vraagprijs te verhogen en/of te verlagen. Als u in onderhandeling bent met een kopende partij worden vaak over en weer biedingen gedaan. Doet een koper een bod dat afwijkt van een bod dat u eerder heeft gedaan, dan vervalt dit bod van de verkoper. Op het moment dat u met een koper nader tot elkaar komt kunt u alsnog besluiten om een hoger tegenbod te doen. Het staat de koper vrij zijn eerdere bod te verlagen.
Een optie betekent dat beide partijen het eens zijn met de voorwaarden van de koop. De koper krijgt bijvoorbeeld nog een aantal dagen bedenktijd. Opties zijn meer gebruikelijk bij de aan- en verkoop van een nieuwbouwwoning. Verkoopt u een bestaande woning dan is er eigenlijk van een optie geen sprake. In dat geval heeft een optie meer de betekenis van toezeggingen die de verkoopmakelaar doet tijdens het onderhandelingsproces aan een potentiële koper. Denk hierbij onder andere aan de toezegging waarbij de koper een aantal dagen in de gelegenheid wordt gesteld om over een bod na te denken. De koper kan in de afgesproken tijd proberen inzicht te krijgen in de financieringsmogelijkheden. Als verkoper beslist u zelf of u tijdens de onderhandelingen eventuele toezegging wilt doen.
Het is niet verplicht om als verkoper een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Het kan echter wel helpen bij een vlotte verkoop van de woning. U heeft als verkoper meldingsplicht waarbij u gebreken dient te melden. Dit voorkomt achteraf vervelende toestanden en soms hoge kosten. De verkoopmakelaar zal gepast advies geven over een eventuele bouwtechnische keuring.
Nee, er is geen enkele verplichting om bij de verkoop van uw woning een makelaar in te schakelen. U voert dan zelfstandig onderhandelingen met de koper en/of een aankoopmakelaar. Let wel altijd op dat wanneer u te maken heeft met een aankoopmakelaar dat deze doorgaans meer kennis en ervaring heeft in het voeren van onderhandelingen dan u. Een verkoopmakelaar zal een zo hoog mogelijke prijs voor de woning proberen te onderhandelen. Hierbij wordt ook gekeken naar eventuele ontbindende voorwaarden die voor u, als verkoper, zo gunstig mogelijk zijn.
Bij het verkopen van uw woning maakt u gebruik van de diensten van een verkoopmakelaar. Deze behartigt uitsluitend uw belangen en onderhandelt namens u voor een zo hoog mogelijke prijs. De aankoopmakelaar daarentegen behartigt de belangen van een potentiële koper.
De verkoopmakelaar begeleidt, in overleg met u, de bezichtigingen. Dit maakt het mogelijk dat u niet zelf bij iedere bezichtiging aanwezig hoeft te zijn. Waar u zelf het meest enthousiast over uw woning kunt vertellen is het een bekend staand feit dat kopers veel makkelijker vragen stellen als de verkoper niet bij een bezichtiging aanwezig is. De begeleide bezichtiging geeft uw verkoopmakelaar inzicht in de interesses van een potentiële koper. Aan de hand van de vragen die gesteld worden kan een strategie bepaald worden voor eventuele onderhandelingen. Uiteraard krijgt u na een bezichtiging een verslag over het verloop hiervan.
Onderhandelingen laat u over aan de NVM verkoopmakelaar. Dankzij jarenlange ervaring zorgt de verkoopmakelaar ervoor dat u een zo hoog mogelijke opbrengst voor uw woning krijgt. Het is de verkoopmakelaar die samen met u een biedingstactiek vaststelt en voorkomt dat er kostbare fouten gemaakt worden in geval van meerdere bieders. Tijdens de onderhandelingen zal een verkoopmakelaar ook met een aankoopmakelaar spreken over eventuele ontbindende voorwaarden. Naast ontbindende voorwaarden wordt een afspraak gemaakt over de roerende goederen die mogelijk, tegen betaling, achterblijven in de woning en een opleverdatum.
Wordt er bij de onderhandelingen een overstemming bereikt over de prijs en ontbindende voorwaarden? Dan kan een koopovereenkomst worden opgesteld, dit zal de verkoopmakelaar verzorgen. Het is belangrijk om de akte goed door te nemen. Is er iets niet helemaal duidelijk? Vraag de verkoopmakelaar dan om uitleg. Het is aan de verkoopmakelaar om u volledig te informeren over onder meer uw rechten en plichten. Zijn alle handtekeningen gezet door verkoper en koper? Dan is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt een getekend afschrift van de akte, waarna de wettelijke bedenktijd ingaat. Het koopcontract kan bovendien op basis van de ontbindende voorwaarden die in de overeenkomst zijn opgenomen nog worden ontbonden.
De koper heeft volgens de wet drie dagen bedenktijd, die ingaat op de dag dat een ondertekend afschrift van de koopakte wordt overhandigd. De bedenktijd duurt drie volle dagen en loopt af op de laatste dag om 24.00 uur. Tijdens de bedenktijd kan zonder opgaaf van reden van de koop worden afgezien. Het is mogelijk om een langere bedenktijd overeen te komen. Dit dient in de koopovereenkomst te worden opgenomen. Maakt de koper geen gebruik van zowel de bedenktijd als de ontbindende voorwaarden dan is men verplicht de woning te kopen.
Pas als beide partijen, verkoper en koper, de koopovereenkomst hebben ondertekend is er sprake van een koopovereenkomst. U bent niet aan een koper gebonden als er de schriftelijke koopovereenkomst niet door beide partijen is ondertekend. Mondelinge toezeggingen zijn in deze van geen waarde.
Voor de dienstverlening van een verkoopmakelaar worden kosten in rekening gebracht, de makelaarscourtage. De courtage wordt doorgaans betaald aan de betreffende makelaar op het moment dat de woning daadwerkelijk verkocht is. Hoe dit bedrag wordt vastgesteld staat vermeld in de afspraken die u met de verkoopmakelaar heeft gemaakt. Het kan een percentage van de verkoopsom zijn, maar ook een vast bedrag is mogelijk.
Nee, zeker niet. Kosten koper en makelaarscourtage zijn twee aparte zaken. Makelaarscourtage die u de verkoopmakelaar verschuldigd bent kan niet voor rekening van de koper komen. Deze kostenpost dient u, als verkoper, te voldoen. Kosten koper bedragen de overdrachtskosten van de woning. Denk hierbij onder meer aan: • Overdrachtsbelasting, bij woningen bedraagt dit een percentage van 2%. • Notariskosten • Kadastrale rechten Alle kosten bij elkaar opgeteld bedragen de kosten koper gezamenlijk zo’n 6% van de koopprijs. Uw verkoopmakelaar kan een nadere toelichting geven over de verschillen tussen makelaarscourtage en de kosten koper.
Bron: Dekker Makelaars- Makelaar Den Haag- Makelaar Sche